• Προσωπική Μουσική Ιστοσελίδα του Αγρινιώτη Τραγουδοποιού Βασίλη Κολοβού

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑΣ

Μ’ ένα τραγούδι!

Πώς μπορείς να ευαισθητοποιήσεις με τον πιο ευχάριστο τρόπο παιδιά -και μεγάλους- ώστε να προβληματιστούν πάνω σε επίκαιρα φαινόμενα του κοινωνικού μας βίου; Μα… Με ένα τραγούδι! Πώς θα υιοθετήσουν στερεότερα στάσεις, πεποιθήσεις και συνθήματα; Μ’ ένα τραγούδι! Πες το μ’ ένα τραγούδι! Μ’ ένα τραγούδι και μια κιθάρα! (Με τέσσερα –συγκεκριμένα- τραγούδια). Αυτόν, λοιπόν, τον ευχάριστο παιδαγωγικό τρόπο επέλεξε και ο γυμναστής μας, κ. Βασίλης Κολοβός, προκειμένου να καταγγείλει με τις δικές του συνθέσεις και στίχους -αφού πρόκειται για ήδη από χρόνια γνωστό και καταξιωμένο τραγουδοποιό, συνθέτη  και στιχουργό, -το φαινόμενο της απομόνωσης και αποξένωσης των ανθρώπων μεταξύ τους και της εγκατάλειψης των ζώων.

Σε μια εποχή, όπου ο καθένας απολαμβάνει με τα ακουστικά του μόνος του την μουσική της αρεσκείας του και δεν σκέφτεται καν να την μοιραστεί και απολαύσει παρέα με άλλους, που ασχολείται επί ώρες με το κινητό και τον υπολογιστή του, χωρίς να ενδιαφέρεται για τις ανάγκες του διπλανού του είτε αυτός είναι μέλος της ίδιας του της οικογένειας είτε συγγενής είτε φίλος ή συμμαθητής, το σύνθημα ή μάλλον η «κραυγή» του κ. Βασίλη Κολοβού προς όλους είναι «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ!».

Και είναι «κραυγή», γιατί θέλει να αφυπνίσει, αφού το φαινόμενο της απομόνωσης, του αυτοθαυμασμού, της αυτοπροβολής, της αυταρέσκειας και  αυτοευχαρίστησης  έχει πια επικίνδυνα εξαπλωθεί. Την ανάλογη ευαισθησία μας ζητά, με το επόμενο τραγούδι, να επιδείξουμε και απέναντι στο φαινόμενο των αδέσποτων σκύλων και αφρόντιστων ζώων γενικά. «Μπαίνοντας» στη θέση ενός σκύλου, μας περιγράφει τα συναισθήματα και σκέψεις του αδέσποτου, που ζητά συμπαράσταση και βοήθεια από τους ανθρώπους, τους μοναδικούς που μπορούν -και πρέπει να θέλουν- να δώσουν λύση στο πρόβλημά του.

Ο καλλιτέχνης μας κ. Κολοβός, έκλεισε την όμορφη προσφορά του με το τραγούδι του Κώστα Χατζή «Σπουδαίοι άνθρωποι, αλλά…», και τέλος με μια δική του επιτυχημένη και πολύ δημοφιλή σύνθεση, τον «Ανανά», που περιέχεται στο προσωπικό του CD «ΠΟΖΑ», στην ερμηνεία του οποίου συμμετείχε και μικρή χορωδία μαθητών. Η μέρα Πέμπτη 5 Μαρτίου- έκλεισε με τον πιο ψυχωφελή, διδακτικό και ευχάριστο τρόπο! Μ’ ένα τραγούδι!

blogs.sch.gr

dim sxol pantanassas mar 2020 images 02

dim sxol pantanassas mar 2020 images 03

dim sxol pantanassas mar 2020 images 04

dim sxol pantanassas mar 2020 images 05

dim sxol pantanassas mar 2020 images 06

dim sxol pantanassas mar 2020 images 07